
Saksalainen joulukakku, stollen säilyy hyvänä pari viikkoa ja sen voi myös pakastaa.
Stollenkakku
Ainekset
Työvaiheet
- Liota rusinoita rommissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita maidon joukkoon hiiva, sokeri ja suola. Lisää jauhot ja voi taikinaan.
- Lisää sitruunankuori ja muskotti. Lisää yksitellen taikinaan mantelit, sukaatti, appelsiininkuori ja lopuksi rusinat. Vaivaa taikinaa joka lisäyksen jälkeen hyvin. Anna taikinan nousta liinan alla tunnin ajan.
- Vaivaa taikina uudelleen, jaa kahtia. Muotoile taikina suorakaiteen malliseksi. Taita kolminkerroin kääntämällä kolmannes molemmista reunoista keskustan päälle.
- Paista Stollenia uunin keskitasolla 180 asteessa noin tunnin ajan. Paiston jälkeen sivele lämmin Stollen sulalla voilla ja sirottele paksusti tomusokeria päälle. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.