
Mehevä suolainen bostonkakku sopii mainioisti brunssiherkuksi. Bostonin voi myös leipoa hyvissä ajoin ja pakastaa myöhempää tarjoilua varten.
Jauhelihaboston
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Sekoita joukkoon grahamjauhot. Alusta taikinaan vehnäjauhot vähitellen. Vaivaa kunnes taikina on kimmoisa ja pehmeä. Anna nousta kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä.
- Ruskista jauhelihat öljyssä pannulla. Lisää tomaattipyre, balsamico, vesi ja liemikuutio. Anna kiehahtaa.
- Mausta yrttimausteella, suolalla ja pippurilla. Kypsennä, kunnes neste haihtuu pannulta.
- Kuumenna uuni 225 asteiseksi. Kauli taikina levyksi ja levitä päälle jauhelihatäyte, juustoraaste ja tuore pinaatti.
- Kääri levy rullalle ja leikkaa viiden senttimetrin siivuiksi.
- Nostapalat vieri viereen uunivuokaan (ø 20 cm). Paista bostonkakkua uunissa 35–40 minuuttia.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.