Voit tehdä linssipadasta kasvisversion, jos jätät makkaran pois ja korvaat sen soijarouheella.
Mausteinen linssipata
Ainekset
Työvaiheet
Leikkaa makkarat paloiksi ja ruskista nopeasti kuumassa padassa tai kattilassa. Nosta syrjään odottamaan. Kuumenna, lisää öljyä ja kuullota kaikkia mausteita pienellä lämmöllä viitisen minuuttia.
Lisää kasvisliemi, tomaattimurska ja valutetut kikherneet. Keitä puoli tuntia tai hauduta kannen alla uunissa 175 asteessa sama aika.
Huuhtele linssit juoksevan, kylmän veden alla ja valuta. Lisää pataan ja jatka kypsentämistä linssien kypsymisaika. Lisää lopuksi makkarapalat pataan ja kuumenna. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita. Tarjoa jogurtin ja yrttien kanssa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia