Sanna Kekäläinen Kuva Sami Repo

Annoksen päälle laitetaan koristeeksi juustoraastetta.

Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Broileria ja perunagnoccheja

Ainekset

1
kg
gnoccheja
1
pkt
broilerin rintafileetä
1
ras
kirsikkatomaatteja
1
prk
pestoa
1
ps
salaattipinaattia
tai
1
ps
rucolaa

Työvaiheet

Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan. Viipaloi broilerin rintafileet ja puolita tomaatit.

Valuta gnoccheista vesi pois ja sekoita niihin pesto. Voit halutessasi lorauttaa joukkoon hieman oliiviöljyä ohentaaksesi pestoa. Lisää mukaan broilerit, tomaatit ja salaattipinaatti.

Vinkki! Päälle sopii pecorino- tai parmesaaniraaste.

 

Resepti Christina Aaltio Kuva Arto Vuohelainen
Vaikeustaso
Helppo

Inkivääririsotto

Ainekset

50
g
voita
1
tl
inkiväärijauhetta
5
dl
puuroriisiä
1
dl
appelsiinimehua
tl
suolaa
7
dl
vettä
tuoretta salviaa
½
dl
kuivattuja aprikooseja
nokare
voita

Työvaiheet

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää inkiväärijauhe ja riisi. Sekoita muutama minuutti, niin että voi imeytyy riisiin.
  2. Lisää appelsiinimehu ja suola. Lisää loppu neste vähitellen riisiin kypsymisen aikana.
  3. Silppua aivan lopussa muutama ruokalusikallinen salviaa ja kuivatut, pehmeät aprikoosit. Lisää lopuksi nokare voita pyöristämään risoton makua.

Kommentit (0)

Resepti Suvi Rüster Kuva Nico Backström
Annoksia
5-6
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali-sienirisotto

Ainekset

1
keskikokoinen kukkakaali
200
g
metsäsieniä tai herkkusieniä
1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita tai öljyä
noin 8
dl
keitettyä täysjyväriisiä
3
dl
vettä
2
dl
kermaa
1
tl
suolaa
1
dl
juustoraastetta
2
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Pese kukkakaali ja irrota kukinnot. Hienonna kukkakaalin kanta. Puhdista sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista sienet paistinpannulla, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut.
  2. Kuumenna öljy pinnoitetussa kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota ne pehmeiksi. Lisää kukkakaalit, keitetyt riisit, sienet, vesi ja kerma. Mausta suolalla. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 10-15 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat pehmeitä.
  3. Lisää tarvittaessa vettä, jos risotto kuivuu liikaa. Sekoita joukkoon juustoraaste ja sitruunamehu. Nosta kattila liedeltä ja anna tekeytyä muutama minuutti kannen alla, kunnes juusto on sulanut risoton joukkoon.

Kommentit (0)

Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-punajuuripasta

Ainekset

4
kokonaista punajuurta
2-3
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
dl
ruokakermaa
1
tl
kuivattua salviaa tai timjamia
1
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa
rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun
400
g
tagliatellepastaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta punajuuret.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää punajuuriraaste ja valkosipulit. Paista välillä sekoitellen, kunnes punajuuri on kypsää, 5-10 minuuttia.
  4. Lisää raasteen joukkoon kerma ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä vielä hetki.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita punajuurikastikkeen joukkoon.

Kommentit (0)

Resepti Kiia Renko Kuva Sami Repo
Korvaa joulukinkku ihanan rasvaisella ankalla.
Korvaa joulukinkku ihanan rasvaisella ankalla.

Viikuna-sherrykastike kruunaa paahdetun ankan.

Annoksia
4-5 annosta
Valmistusaika
3 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paahdettu ankka ja viikuna-sherrykastike

Ainekset

Paahdettu ankka
2 ½-3
kg:n
ankka
1-2
tl
suolaa
½
rkl
mustapippuria myllystä
2
rkl
soijakastiketta
2
tl
viismaustetta
Viikuna-sherrykastike
1
salottisipuli
1
rkl
ankanrasvaa tai öljyä
½
dl
kuivaa sherryä
4
dl
vettä
1 ½
rkl
vasikkafondia
2
rkl
viikunahilloa
2
rkl
sitruunan mehua
1 ½
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)
2-3
rkl
ruskeaa kastikesuurusta
(½ dl vispikermaa)

Työvaiheet

Paahdettu ankka

  1. Ota ankka jääkaappiin sulamaan vähintään vuorokausi ennen valmistamista, jos käytät pakastettua ankkaa.
  2. Huuhdo ja kuivaa ankka. Leikkaa ylimääräinen rasva linnun vatsaonkalon ympäriltä saksilla. Tarkista, että lintu on kynitty huolellisesti. Mausta ankka sisältä ja ulkoa suolalla ja pippurilla.
  3. Yhdistä soijakastike ja viismauste kulhossa ja hiero seos tasaisesti ankan pintaan ja sisäpuolelle. Jätä ankka huoneenlämpöön maustumaan noin tunniksi ennen paistamista.
  4. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Pistele ankan rasvakerroksen peittämään nahkaan muutamia reikiä terävällä veitsenkärjellä, mutta vältä osumista lihaan saakka. Sido ankan siivet ja jalat kiinni paistinarulla.
  5. Pane ankka rinta ylöspäin ritilälle uunipannuun. Kaada 2 dl vettä pannun pohjalle. Paista ankkaa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 1 ½ tuntia. Varaa aikaa kypsentämiseen karkeasti noin 1 tunti/2 kiloa.
  6. Käännä ankka paistamisen puolivälissä ja työnnä samalla paistolämpömittari ankan paksuimpaan kohtaan. Tarkista, ettei mittarin pää osu luuhun.
  7. Kypsennä ankka 60-65 asteiseksi, mikäli haluat lihan mediumina. Kypsän ankan sisälämpötila on 73-74 astetta. Voit tarkistaa kypsyyden myös veitsenkärjellä: lihaan pistettäessä kypsästä ankasta valuva liemi on kirkasta.
  8. Valmista kastike kypsymisajan loppuvaiheessa (ks. ohje alla).
  9. Nosta ankka uunista ja anna vetäytyä 15 minuuttia ennen leikkaamista. Tarjoa kastikkeen ja keitettyjen perunoiden tai juureslaatikoiden kanssa.

Viikuna-sherrykastike

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista sipuli kattilassa rasvassa. Lisää sherry ja anna kiehahtaa.
  2. Lisää vesi, fondi ja hillo. Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia.
  3. Siivilöi kastike tiheän siivilän läpi ja laita takaisin kattilaan. Lisää joukkoon sitruunan mehu. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
  4. Lisää suuruste koko ajan kastiketta sekoittaen ja anna kiehahtaa. Halutessasi voit pyöristää maun kermalla.

Kommentit (0)