Grillihampurilainen
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita mausteseoksen ainekset ja hiero liha kauttaaltaan seoksella. Laita liha uunivuokaan tai grilliin ja paista miedolla lämmöllä 150 asteessa noin 4 tuntia, kunnes liha on niin pehmeää, että se melkein murenee. Suikaloi kuuma liha.
- Kuori valkosipulinkynnet ja silppua ne. Laita valkosipuli ja muut kastikeainekset kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
- Kumoa lihasuikaleet kattilaan ja kääntele maustekastikkeessa niin, että liha kostuu ja kuumenee.
- Lusikoi lihaseosta halkaistujen, lämmitettyjen sämpylöiden väliin. Nosta tarjolle kaalisalaatin ja ranskalaisten perunoiden kanssa.
Vinkki! Laita sämpylöiden väliin lihan lisäksi salaattia, juustoa sekä tomaattia aivan kuten
hampurilaisissa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia