
Jogurtti-kermasta ja marengeista teet ihanan viikonlopun juhlaherkun.
Jogurtti-marenkiherkku Tuulin tapaan
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata paloiteltu suklaa mikrossa. Jäähdytä. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset, etikka tai sitruunamehu ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kääntele suklaa varovasti sekaan.
- Nostele tai pursota vaahdosta kokkareita leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 100-asteisessa uunissa 1 tunti. Sammuta uuni ja anna marenkien kuivua uunissa useita tunteja tai yön yli.
- Praliinia varten laita mantelilastut ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna liedellä keskilämmöllä. Sekoittele, kunnes sokeri sulaa. Sekoita koko ajan, kun seos alkaa muuttua tummemman ruskeaksi. Varo, ettei kuuma praliini roisku.
- Kaada seos öljytyn leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä seos tasaiseksi puukauhalla. Odota, kunnes se on jähmettynyt ja murskaa kaulimella tai morttelissa.
- Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi sitruunamehun ja sokerin kanssa. Lisää jogurtti joukkoon. Levitä kermaseos tarjoiluvadin pohjalle ja levitä marenkeja päälle. Koristele granaattiomenan siemenillä.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.