Tarjoa lampaanviulu rosmariiniperunoiden ja uunikasvisten kanssa.
Karitsanviulu Vilpun tapaan
Ainekset
Työvaiheet
Poista karitsanviulusta rasva terävällä veitsellä leikkaamalla. Tee rosmariinista, salviasta, suolasta, mustapippurista ja oliiviöljystä tahna. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne pitkittäin kiiloiksi.
Pistele viuluun veitsellä syviä viiltoja. Työnnä viiltoihin maustetahnaa ja sen jälkeen valkosipulikiilat. Laita uunin grillivastus päälle. Aseta viulu uunivuokaan ja kaada päälle punaviini ja vesi.
Paahda viulua 300 asteessa grillivastuksen alla, kunnes liha saa väriä. Alenna lämpö 150 asteeseen ja anna paistin hautua 3–4 tuntia. Valele lihaa 20–30 minuutin välein paistiliemellä. Paisti on valmista, kun liha vetäytyy luusta.
Nosta paisti folion sisään vetäytymään puoleksi tunniksi.
Tarjoa karitsanviulu kastikkeen, paahdettujen rosmariiniperunoiden ja uunikasvisten kanssa. Kiehauta kastike voista, vehnäjauhoista ja paistiliemestä. Valmista uunikasvikset ja -perunat. Leikkaa kasvikset reiluksi paloiksi, esimerkiksi kesäkurpitsa, fenkoli, munakoiso, paprika, sipulit sekä pihvitomaatti käyvät hyvin. Kuori ja viipaloi perunat. Mausta kaikki suolalla, mustapippurilla ja rosmariinilla. Valuta päälle oliiviöljyä. Paahda kasvikset ja perunat uunipellillä kypsymisjärjestyksessä.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia