Katkarapukastikkeen juju on aurinkokuivatuista tomaateista soseutettu pyre.
Katkarapukastike
Ainekset
Työvaiheet
- Soseuta aurinkokuivatut tomaatit sauvasekoittimella. Mukana saa olla ruokalusikallinen öljyä tomaattipurkista. Kuumenna oliiviöljy. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää sipulit pannulle. Ruskista kevyesti öljyssä.
- Lisää jäiset katkaravut. Hämmennä mausteseoksessa pari minuuttia. Lisää kerma, ranskankerma ja hunaja sekä soseutetut aurinkokuivatut tomaatit. Kuumenna hämmennellen muutama minuutti.
- Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Lisää katkarapujen sekaan. Tarjoa riisin tai pastan, parmesaanin ja rucolan tai basilikan kanssa.
Vinkki! Aurinkokuivattujen tomaattien sijaan voit lisätä pannulle 3 rkl tomaattipyreetä. Voit korvata kerman ja ranskankerman kookosmaidolla. Lisää tällöin mausteeksi currytahnaa.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/