Muikkupihvien sisään laitetaan vaikkapa tilliä, kirveliä tai basilikaa.
Savustettuja muikkupihvejä ja sitruunaa
Ainekset
Työvaiheet
- Irrota kokonaisista muikuista päät saksilla ja leikkaa kapeat suikaleet vatsoista. Avaa kalat etusormella vetämällä ja poista samalla sisälmykset. Huuhtaise kalat kylmällä vedellä.
- Levitä puolet muikkufileistä leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle suolaa, tuoreita, hienonnettuja yrttejä ja viipaloituja valkosipulinkynsiä. Aseta päälle loput muikkufileistä.
- Aseta muikkufileet savustuspöntön kevyesti voidellun ritilän päälle.
- Halkaise hyvin pestyt sitruunat ja aseta päälle mozzarellaviipaleet. Nosta ritilälle. Savusta täytettyjä muikkupihvejä ja sitruunan-puolikkaita 10–15 minuuttia.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/