Graavilohen seuraksi sopii lempeä sinappikastike.
Sitruunagraavilohi ja sinappikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Sivele lohen pintaan sitruunamehua. Sekoita merisuola, sokeri, sitruunankuori ja karkeaksi rouhittu pippuri. Ripottele lohen päälle. Silppua tilliä mausteiden päälle.
- Kiedo lohifile napakasti leivinpaperin sisälle ja sujauta koko paketti muovipussiin.
- Anna graavautua jääkaapissa vuorokausi. Pyyhi mausteet lohen pinnalta. Leikkaa lohi mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.
- Sekoita kastiketta varten sinappijauhe ja sokerit. Sekoita joukkoon etikka ja keltuainen. Jatka vatkaamista vatkaimella ja lisää öljy tipoittain seokseen. Lisää lopuksi tarvittaessa vettä.
- Mausta kastike tillisilpulla. Tarjoa lohen kanssa.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/