Malva pudding
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja voitele noin 1½ litran vetoinen vuoka puoleen väliin.
- Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon vaniljaesanssi, hillo ja maito. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Lorauta sekaan viinietikka ja sekoita. Taikina kuohuu kevyesti, niin on tarkoituskin.
- Kaada taikina vuokaan ja nosta vuoka uunin alatasolle. Pienennä uunin lämpö 175 asteeseen ja paista malvapuddingia noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja haarukalla pistellessä se tuntuu kiinteältä.
- Puddingin kypsyessä keitä kastike. Mittaa ainekset vaniljaa lukuun ottamatta kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike kiehahtaa. Keitä pari minuuttia. Lisää vanilja.
- Ota kypsä pudding uunista ja pistele sen pintaan tiuhasti haarukalla. Kaada lämmin kastike puddingille ja anna kastikkeen imeytyä paistokseen. Tarjoa pudding mieluiten lämpimänä.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.