
Kreikkalaisten feta-pinaattipiirakka sai suomalaisen muotonsa piirakkakuoreen leivottuna kermaisena versiona. Nyt tämä ihanuus on gluteeniton.
Gluteeniton feta-pinaattipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne ja vesi voisulan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Leikkaa irtopohjaisen piirasvuoan (Ø 28 cm) pohjalle sopiva leivinpaperipala. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa ½–1 t.
- Hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla öljyssä. Lisää pinaatti ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes pinaatti on sulanut ja ylimääräinen neste haihtunut. Jäähdytä.
- Sekoita munat, kerma ja mausteet keskenään. Murenna joukkoon feta. Lisää juustoraaste ja jäähtynyt pinaattiseos.
- Paista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia. Lisää päälle täyte. Jatka paistamista keskitasolla noin 25 minuuttia. Irrota piiras vuoasta vadille.
Ollut jo jonkin aikaa tuo gluteeniton buumi päällä, ihmisten olisi kuitenkin hyvä ymmärtää että terveen ihmisen ja joka sietää gluteiinia ei ole mitään syytä siirtyä gluteiinittomaan ruokavalioon, tuosta on terveelle ihmiselle enemmän haittaa kuin hyötyä. Asiasta on kyllä täällä netissä paljonkin tietoa ja tutkimustuloksia.