
Tiramisuun uppoaa nyt kondensoitua maitoa ja itse uutettua kahvia. Hyvän kakkupohjan voi tehdä myös tavallisista murokekseistä.
Oikaisijan tiramisu
Ainekset
Työvaiheet
- Lisää kylmäuutettuun kahviin halutessasi kahvilikööriä.
- Sekoita kulhossa mascarponejuusto, kondensoitu maito sekä vaniljasokeri.
- Dippaa yksi keksi kerrallaan kahvissa. Lado keksit tasaiseksi kerrokseksi reunalliseen vuokaan, joka on kooltaan noin 15 x 20 cm.
- Levitä keksien päälle mascarponeseosta. Tee toinen kerros samalla tavoin. Ripottele päälle kaakaojauhetta.
- Anna kakun vetäytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
Vinkki!
Kokeile tehdä tiramisu annoksiksi jälkiruokakulhoihin tai laseihin. Hyvän kakkupohjan voi tehdä myös tavallisista murokekseistä.
Kylmäuutettu kahvi
Ainekset
Työvaiheet
- Yhdistä vesi ja kahvijauhe litran vetoisessa, kannellisessa lasipurkissa tai isossa pressopannussa. Sekoita hyvin. Sulje astia ja anna kahvin uuttua jääkaapissa vähintään 12 tuntia. Yli vuorokautta kahvia ei kannata uuttaa, jotta se ei kitkeröidy.
- Siivilöi uuttunut kahvi kulhoon. Kaada neste loppuine poroineen vielä kertaalleen suodatinpussin läpi puhtaaseen astiaan.
- Pullota valmis kahvitiiviste ja säilytä jääkaapissa.
Vinkki!
Kylmäuutettu kahvi säilyy kylmässä jopa kaksi viikkoa. Laimenna uute kahvijuomaksi maidolla tai vedellä. Voit lisätä maun mukaan sokeria, makusiirappia, jäitä ja vaikka lorauksen viskiä. Kahvitiivistettä voi lämmittää, mutta sitä ei kannata keittää.
Surkea resepti, jota ette taatusti ole itse testanneet. Ja kuva on normaalista tiramisusta, ei tästä kondensoidusta maidosta tehdystä vellistä. Hävetkää että päästätte tällaisen flopin läpi! >-(
Samaa mieltä edellisen kanssa! Pilasi jouluaaton!
Puuttuuko reseptistä jotain? Kuvassa täyte on vaahtoa, mutta tulos on jotain velliä. Kamalan makeaa.
Harmi, etten huomannut kommentteja ennen valmistusta. Ihan kamala yritelmä tiramisusta. Täyte on tietenkin vetelää velliä ja "tiramisu" ihan jotain muuta kuin kuvassa. Meni lauantai-ilta pilalle. Muut lukijat, Jättäkää kokeilematta!
Tulin lukemaan kommentit vasta katastrofin tapahduttua. Sama lopputulos siis kuin kaikilla aiemmilla kommentoijilla. Täyte on sellaista litkua, että keksit pulpahtivat pintaan. Mahdoton uskoa että kuvan tiramisu olisi tällä reseptillä aikaansaatu. Ei todellakaan jatkoon!
Jatkoksi eiliseen kommenttiini vihje kohtalotovereille: Koko velli tehosekoittimeen kekseineen päivineen, ja yksi muna perään. Sitten murotaikinapohjan päällä uuniin tunniksi 170 asteessa. Lopputuloksena jokseenkin syötävä tiramisujuustokakku.
Täyte pitää vatkata ei sekoittaa!
Tiramisua ei voi oikaista. Tuo kyhäilemänne tuotos on epäonnistunut heti alkuunsa. Hävetkää.
Kymmeniä tiramisuohjeita kokeilleena sanon, että nyt oli kyllä huonoin tämän ihanan herkun resepti ikinä! Vatkasin täytteen ja lisäsin siihen kaksi kananmunaa, mutta silti lopputuloksena oli parin tunnin hyydyttämisen jälkeenkin juokseva litku. Älä erehdy tekemään tiramisua tällä ohjeella!