
Suolainen juustokakku on helppo ja herkullinen juhlatarjottava. Sen voi tehdä mainiosti jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan. Savuporon makua tasapainottaa kirpeä karpalo, joka antaa kakulle myös upean ulkomuodon.
Savuporokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele se kevyesti.
- Murskaa hapankorput hienoksi. Sekoita pippuri joukkoon. Sekoita hapankorppuseos voisulan kanssa ja painele pohjaksi vuokaan.
- Laita liivakot likoamaan runsaaseen, kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi. Leikkaa poroviipaleet pieneksi rouheeksi. Kuori ja silppua sipuli.
- Sekoita tuorejuustot, kerma ja kermaviili notkeaksi tahnaksi. Sekoita muut aineet paitsi liivakot ja sitruunamehu yhteen.
- Kiehauta sitruunamehu pienessä kasarissa ja sulata puristellut liivakot siihen. Jäähdytä hetki ja sekoita liivateneste täytteeseen. Kaada täyte hapankorppupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa peitettynä yön yli.
- Laita kiilteen liivakot likoamaan 10 minuutiksi. Kiehauta mehu ja sulata puristellut liivakot siihen. Jäähdytä välillä sekoitellen lähes viileäksi. Kaada vuokaan porokakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.
Vinkki! Jos kiille ehtii hyytyä liikaa kattilassa jäähdytysvaiheessa, voi sen kuumentaa uudelleen notkeaksi.
Voihan liivakko.
Todella pahasti vajaat ohjeet, siinä ei ohjeisteta odottamaan esim että pohja kiinteytyisi. Ja mikä on olomuodoltaan juolsevaa tahnaa? Pitääkö odottaa jossain vaiheissa että esim täyte vähän kiinteytyisi vai heti kun täyte on lyöty vuokaan niin nii päällyste perään? Hieman voisi olla ohjeistuksessa työvaiheissa että miten tuo tulee kasata.
Siis mikä ihmeen LIIVAKKO?!? 😂🤣🤣
Vatkataanko kerma vaahdoksi vai nesteenä joukkoon?
No kerma vaahdotetaan tiedoksi edelliselle kysyjälle. Miksi näihin kysymyksiin ei vastata? Minusta kiille laitetaan vasta kun varsinainen täyte on ensin hyytynyt. Voiko kakun pakastaa ja kun ottaa pakastimesta niin sit laittaisi kiilteen?? Ois kiva saada vastaukset.
Tuntuu nyt olevan ihan aloittelevat leipurit tätä tekemässä, kun ei mitään tajua tunnu olevan hyydytettävistä kakuista. Aloittakaa vaikka sämpylöistä leivontaharrastus.
Sisälukutaito hukassa näköjään ensimmäisellä kommentoijalla. Sekkeä ohje ja selkeästi käsketään kakku hyydyttämäön yön yli jääkaapissa ennen pintakerroksen laittoa ja kerman ja tuorejuuston voi vatkata kaikki yhdessä löysäksi juoksevaksi tahnaksi, juokseva= saat sen kaadettua kulhosta vuokasn, ei tarvitse lusikoida . Lukutaito vai ymmärrys hukassa?
Edelleen kommentin jättäneille aloitteleville leivonnan harrastajille liivakko=liivate. Nyt vaan kokeilemaan, ohjeistuksessa ei mitään vikaa, jos ymmärrys ei riitä niin helpompaa leivonnaista ensin kokeilemaan, tai videoita katsomaan.