
Porkkanakääretortun maku mehevöityy, jos maltat hiukan odottaa maistamista. Parhaat leivonnaiset valmistuvat uusista, mehevistä ja raikkaista porkkanoista.
Porkkanakääretorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon porkkanaraaste, voisula ja rouhitut pähkinät.
- Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Kumoa kakkulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi, mutta jätä se kakkulevyn peitoksi, jotta kakku säilyttää jäähtyessään kosteutensa eikä murru käärittäessä. Anna jäähtyä.
- Vatkaa tuorejuusto, pehmeä voi ja tomusokeri sähkövatkaimella tasaiseksi. Paras lopputulos syntyy huoneenlämpöisistä aineksista. Levitä täyte jäähtyneelle kakkulevylle.
- Kääri napakka rulla. Kääräise torttu vielä leivinpaperiin ja anna sen vetäytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
- Leikkaa kääretorttu terävällä veitsellä viipaleiksi.
Hyvää on😊