
Vaniljakiisseli tekee pullista ihanan mehevät.
Vaniljakierrepullat
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva murennettuna, suola ja sokeri.
- Alusta jauhot vähän kerrallaan yhdessä huoneenlämpöisen voin ja juuston kanssa. Tarkista jauhojen määrä leipoessasi ja lisää tarvittaessa. Taikina on valmista, kun se on pehmeää ja irtoaa kulhon reunoista. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Tällä välin sekoita vaniljakastikejauhe kylmään maitoon. Mausta sokerilla. Anna vetäytyä jääkaapissa 15 minuuttia.
- Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmista paloista pitkulainen levy. Levitä vaniljakiisseliä levylle ja kääri levy rullalle.
- Leikkaa rulla parin sentin levyisiksi pulliksi ja nosta pullat kohoamaan leivinpaperin päälle uunipellille leikkuupinta alaspäin. Kohota liinan alla 15 minuuttia. Voitele munalla.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.
Ei maistunut kyllä juuri millekkään, vaikka sokeriakin laitoin oikean määrän kyllä..