
Ananasmuffinit valmistuvat nopeasti, sillä taikinaa ei tarvitse vatkata. Leivonnaiset kannattaa syödä tuoreeltaan, sillä rakenne kärsii aavistuksen säilytyksestä.
Ananaskuppikakut
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ananaskukat edellisenä päivänä. Leikkaa ananaksesta kuoret. Leikkaa kokonaisesta hedelmästä 12 ohuen-ohutta viipaletta ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille.
- Kuivata viipaleita noin tunnin ajan 75 asteessa kiertoilmatoiminnolla tai 100 asteessa tasalämmöllä. Käännä viipaleet kuivatuksen aikana muutaman kerran. Kun viipaleet tuntuvat kuivilta mutta eivät ole vielä rapeita, aseta ne tyhjän munakennon kuppeihin. Anna kuivua kupeissa yön yli.
- Sulata voi. Sekoita voisulan joukkoon sokeri, ananasmurska liemineen ja munat. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Jaa taikina muffinivuokiin.
- Paista muffineita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Mausta tuorejuusto sokerilla ja sivele kuorrutukseksi jäähtyneiden muffinien päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita ja nosta jokaisen kuppikakun koristeeksi ananaskukka.
Vinkki! Ohuiden ananasviipaleiden leikkaaminen onnistuu terävällä fileointiveitsellä. Jos viipaleet jäävät paksuiksi, pidennä kuivatusaikaa.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.