
Perinteinen jauhelihamureke on yksi parhaista arkiruuista: se on nopea ja helppo tehdä ja annosta voi isontaa perheen koon mukaan.
Perinteinen lihamureke
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Laita korppujauhot turpoamaan nesteeseen. Lisää suola ja pippuri. Anna seoksen turvota noin 10 minuuttia.
- Lisää joukkoon jauheliha ja muna. Sekoita kunnes massa alkaa tarttua kulhon reunoihin.
- Voitele uunivuoka. Laita puolet murekemassasta vuokaan. Tee keskelle syvennys ja ripottele koloon juustoa. Lisää loppu taikina ja painele mureke kiinni.
- Tasoita pinta veteen kastetulla veitsellä.
- Paista mureketta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Ohjeessa ei ole mainittu pippuria, mutta työvaiheessa on.