
Pataan sopii mainiosti braatvursti tai krakovanmakkara.
Makkara-papupata
Ainekset
Työvaiheet
Leikkaa makkarat paloiksi.
Kuori ja leikkaa sipulit ja valkosipulinkynnet reiluiksi lohkoiksi.
Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistokasarissa. Lisää sipulit ja makkarat. Paista, kunnes sipulit ovat pehmeitä.
Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta kannen alla kymmenisen minuuttia.
Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla.
Lisää jäiset pavut ja jatka hauduttamista viitisen minuuttia, kunnes pavut ovat lämmenneet.
Tarjoile täysjyväriisin kanssa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia