
Ribollita on täyttävä ja mainionmakuinen kasviskeitto, johon voi hyödyntää edelliseltä aterialta jääneen leivän. Keiton maku vain paranee, jos se saa vetäytyä yön yli jääkaapissa.
Ribollita eli italialainen tomaatti-kaali-papukeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkanat ja perunat. Kuutioi ne. Viipaloi sellerinvarret. Suikaloi kaali.
- Kuullota sipuleita pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää joukkoon porkkanat, perunat, selleripalat ja timjami. Jatka paistamista viitisen minuuttia. Lisää kaali ja kuoritut tomaatit liemineen. Anna hautua kymmenen minuuttia.
- Lisää pavut ja lihaliemi. Anna seoksen porista miedolla lämmöllä, välillä sekoitellen, noin tunti. Soseuta keittoa hieman sauvasekoittimella, niin se muuttuu paksummaksi. Huomaa kuitenkin, että tarkoitus ei ole tehdä sosekeittoa vaan saada keiton rakenne hieman muhevammaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa leipä isoiksi kuutioiksi ja lisää keittoon. Jatka keittämistä muutama minuutti ja anna makujen tasaantua mielellään yön yli. Annostele keitto lautasille ja valuta päälle öljyä. Rouhi pinnalle mustapippuria.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.