
Rahkapullan koristeluun sopivat marjat ja hedelmälohkot ja päälle voi lisätä vielä hyytelösokerikiilteen.
Rahkapullat
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää maidon sekaan sokeri, muna, kardemumma ja suola. Sekoita vispilällä, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet nesteeseen.
- Alusta sekaan jauhot pikkuhiljaa käsin taikinaa vaivaten ja lisää alustamisen loppuvaiheessa sulatettu rasva. Vaivaa taikinaa voimakkaasti käsin 10–15 minuuttia saadaksesi taikinaan riittävä sitko.
- Kohota taikinaa lämpimässä, vedottomassa paikassa peitettynä noin ½ tuntia tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
- Valmista taikinan kohotessa täyte sekoittamalla kaikki täytteen aineet keskenään.
- Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa siitä ilmat pois.
- Muotoile taikinasta pitkä pötkö ja jaa se 12–15 tasakokoiseksi palaksi.
- Pyörittele paloista pöytää vasten kuperan kämmenen sisällä pyöreitä palloja ja nosta taikinapallot harvakseltaan leivinpaperin päälle uunipellille nousemaan. Kun taikinapallot ovat nousseet hetken aikaa, paina ne esimerkiksi vesilasin tasaisella pohjalla keskeltä litteiksi.
- Voitele reunat huolellisesti munalla.
- Pane valmis rahkatäyte pursotinpussin sisään ja pursota täyte kohtalaisen reiän läpi kierteeksi painauman sisään. Täytettä saa olla reilusti, jopa kaksi kierrettä.
- Paista rahkapullat uunin keskitasolla pullien koosta riippuen 200 asteessa. Isompia pullia noin 25 minuuttia ja pienempiä 15-20 minuuttia.
Vinkki! Keväisen rahkatäytteen saat lisäämällä täytteen sekaan 50 g mantelirouhetta, 1 rkl sitruunanmehua ja 1 tl sitruunan raastettua kuorta. Rahkatäytteen keskelle voit myös jättää paikan hillosilmälle eli lisää keskelle lusikallinen paistonkestävää hilloa.
Voit koristella pinnan vielä parilla tuoreella marjalla tai hedelmälohkolla. Erityisen kauniin lopputuloksen saat, kun paiston jälkeen viimeistelet pinnan vielä sipaisemalla marjojen tai hedelmälohkojen päälle hyytelösokerikerroksen.
Hiivan lisääminen puuttuu reseptistä!