
Venäläisten vatruskojen eli rahkapiirakoiden kuori on ohut ja mureneva. Avopiirakan täyte on runsas ja rahkainen ja joukkoon voi halutessaan lisätä rusinoita.
Vatruska eli venäläinen rahkapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Nypi kaikki aineet nopeasti taikinaksi. Painele litteäksi, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin vetäytymään. Valuta rahka tiheäsilmäisessä siivilässä. Sekoita täytteen ainekset yhteen. Sitruunankuori lisätään hienona raasteena.
- Kauli kylmä taikina leivinpaperin päällä työpöydällä ohueksi levyksi. Nosta levy vuokaan papereineen siten, että taikina nousee vuoan reunoille. Kaada täyte vuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla 15–20 minuuttia ja lopuksi 225 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä ja vetäytyä. Tarjoa vadelmahillon ja kermavaahdon kanssa.
Vatruska ei ole rahkapiiras.
Vatruska on juuri rahkapiiras eli rahkapiirakka. Sitä mieltä on ainakin sukuni venäläiset. Ja olipa mikä oli, tämä rahkapiirakka on todella herkullinen, kannattaa leipoa. Täällä ei ole smetanaa helposti saatavilla joten käytin muuta hapankermaa. Rusinoita piti ehdottomasti laittaa. Ne kuuluvat lapsuuden muistojen rahkapiirakkaan.