Lohidonburi on japanilainen riisiruoka, joka syödään trendikkäästi kulhosta.
Lohidonburi
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele riisi juoksevan, kylmän veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Liota riisiä kattilassa kylmässä vedessä vielä 20 minuuttia. Valuta vesi pois. Kaada riisi takaisin kattilaan ja laske kattilaan 4 dl vettä. Kiehauta, alenna lieden lämpöä ja keitä kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Mittaa kattilaan riisiviinietikka, sokeri ja suola. Keitä, kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä haaleaksi. Kumoa jäähtynyt riisi laakeaan vatiin ja lisää liemi joukkoon. Sekoita hyvin. Peitä riisi leivinpaperilla ja levitä päälle astiapyyhe, ettei riisi kuivu. Säilytä riisiä viileässä siihen saakka kunnes kokoat annokset.
- Leikkaa lohi muutaman millin paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita marinadiaineet yhteen. Kääntele lohiviipaleita kulhossa marinadissa ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti.
- Kokoa annokset. Laita maustettua riisiä annoskulhojen pohjalle ja päälle yrttiä sekä maustettuja lohiviipaleita. Koristele mädillä. Tarjoa heti.
Vinkki! Laita erillisiin kulhoihin japanilaista soijakastiketta ja wasabia. Tarjoa donburin kanssa.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/