
Mureke on parasta arkiruokaa! Sinihomejuusto ja barbeque-kastike antavat perusmakuun uutta säväystä.
BBQ-lihamureke ja paahdettu bataatti-chilimuusi
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita korppujauho ja olut kulhossa ja anna turvota noin viisi minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli.
- Lisää kaikki murekemassan aineet korppujauhoseokseen ja sekoita. Anna murekemassan tekeytyä 10 minuuttia.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kaada murekemassa leivinpaperiarkin päälle. Taputtele kostutetuin käsin noin 20 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Viipaloi sinihomejuusto levyn päälle.
- Kääri mureke tiukaksi rullaksi. Nosta leivinpaperille uunipellille sauma alaspäin.
- Kypsennä mureketta uunin keskitasolla noin puoli tuntia. Sivele kypsän murekkeen päälle bbq-kastiketta ja tarjoa bataatti-chilimuusin kera.
Paahdettu bataatti-chilimuusi
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kuori ja paloittele bataatti. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Siirrä bataatti ja valkosipuli kulhoon ja lisää joukkoon öljy ja mausteet. Pyörittele mausteet kaikkialle bataattiin.
- Siirrä bataatit leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä uunin keskitasossa noin 20 minuuttia, kunnes bataatit kypsyvät.
- Siirrä bataattipalat kulhoon tai kattilaan ja murskaa perunansurvimella karkeaksi muusiksi.
- Tarjoa muusi BBQ-murekkeen kanssa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia