
Kuivahtaneista korvapuusteista paistetut rikkaat ritarit sukeltavat mustikkaiseen kerrosherkkuun.
Rikkaan ritarin trifle
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa korvapuustit ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi ja sokeri pannulla. Lisää kardemumma. Paista korvapuustiviipaleet keskilämmöllä rapeiksi molemmin puolin. Anna jäähtyä, jolloin pullaviipaleet rapeutuvat.
- Mittaa mustikat, hillosokeri, sitruunamehu ja vesi kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta välillä sekoittaen 10 minuuttia, kunnes hilloke on sakeaa. Anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää jugurtti ja mausta sokereilla.
- Nostele laseihin kerroksittain kerma-jugurttivaahtoa, mustikkahilloketta ja korvapuustilastuja. Viimeistele tuoreilla mustikoilla.
- Kardemummavoissa paistuvista pullalastuista nousee huumaava tuoksu. Leipooko joku? Rapea lastu toimii tarvittaessa lusikkana.
Vinkki! Rapea lastu toimii tarvittaessa lusikkana.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.