
Kun terveyspommit puolukka ja talkkuna yhdistävät voimansa, jälkkäriä saa ottaa lisää hyvällä omallatunnolla.
Puolukka-talkkunajäädyke
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää se kondensoidun maidon joukkoon.
- Survo puolukoita sauvasekoittimella tai haarukalla. Osa voi jäädä kokonaisiksi.
- Lisää puolukat ja talkkuna vaahdon joukkoon. Sekoita hyvin.
- Vuoraa esimerkiksi leipävuoka tai pienet annosvuoat kelmulla. Kaada jäädykemassa vuokaan. Peitä foliolla.
- Laita pakastimeen jäähtymään vähintään kuudeksi tunniksi, mieluiten yön yli.
- Anna jäädykkeen pehmentyä hetken huoneenlämmössä ennen tarjoilua.
- Koristele kokonaisilla puolukoilla ja talkkunajauhoilla.
Vinkki! Jäädyke on viileä versio perinteisestä puolukkahyveestä. Jos et jaksa odottaa, syö se jäädyttämättä.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.