
Jos pipari on mielestäsi parasta taikinana, kokeile piparigalettea eli avopiirasta. Siinä piparitaikinasta leivottu pohja säilyy mukavan mehevänä päärynöiden alla.
Päärynäinen pipari-pähkinäpiiras
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa sulatettu taikina kahtia. Kauli palat jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Leikkaa päärynät viipaleiksi. Asettele ne taikinapalojen keskelle siten, että reunojen ympärille jää tyhjää noin viisi senttiä.
- Lämmitä marmeladia hetki mikrossa, niin saat siitä hieman juoksevampaa. Levitä marmeladia päärynöille. Nosta päälle voita pieninä nokareina. Ripottele päärynöiden pinnalle sokeria ja pähkinärouhetta.
- Voitele reunat kevyesti vatkatulla munalla. Taittele reunat rennosti päärynäviipaleiden ympärille. Voitele taikinan päällys myös munalla.
- Paista noin 30 min 175 asteessa tai kunnes taikina on kypsää. Viimeistele halutessasi tomusokerilla.
Vinkki! Jos et löydä macadamiapähkinöitä, korvaa ne manteleilla tai muilla pähkinöillä.