
Bataattisoseesta paistat pehmeät ja luonnostaan ihanan makeat letut. Letut voi myös pakastaa.
Bataattiletut
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja paloittele bataatit. Lisää bataatit kiehuvaan kasvisliemeen ja anna kypsyä noin kymmenen minuuttia, kunnes ne ovat aivan pehmeitä.
- Valuta kypsät bataatit huolella mahdollisimman kuiviksi painelemalla niitä lävikössä. Soseuta bataatit survimella kulhossa ja anna soseen jäähtyä haaleaksi.
- Lisää bataattisoseeseen korppujauhot ja kevyesti vispatut kananmunat ja. Sekoita kapustalla tasaiseksi.
- Mausta seos suolalla ja pippurilla. Anna seoksen turvota kymmenen minuuttia ennen paistamista. Jos seos tuntuu kovin löysältä, lisää korppujauhoja.
- Käytä yhteen lettuun reilu ruokalusikallinen seosta. Lettupannulla paistettaessa letut pysyvät paremmin kasassa.
- Paista letut pannulla voissa tai kasvisöljyssä 4-5 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes letut ovat kiinteitä ja saaneet kauniin värin.
- Laita letut leivinpaperille jäähtymään. Ennen tarjoamista paista kuumalla pannulla höysteeksi rapeaa pekonia.
- Voit myös pakastaa letut. Jäähdytä letut ennen pakastamista kunnolla.
- Vinkki! Voi silputa lettutaikinan sekaan myös tuoretta korianteria.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.