
Frittata on nopea ja täyttävä ruoka. Voit käyttää munakkaan myös kuumassa uunissa, jolloin saat siihen kauniin paistopinnan.
Kesäkurpitsamunakas ja kantarellicrostinit
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja viipaloi sipuli. Viipaloi myös kesäkurpitsa. Paista kasviksia isohkolla pannulla voi-öljyseoksessa, kunnes ne kypsyvät.
- Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää neste, mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää parmesaaniraaste. Kaada seos pannulle ja paista munakasta keskilämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes seos on hyytynyt. Ripottele pinnalle lehtipersilja.
- Käännä frittata ympäri esimerkiksi lautasen avulla ja jatka paistamista vielä hetki. Voit myös nostaa frittatan 250-asteisen uunin ylätasolle ja paistaa 3?5 minuuttia, niin saat siihen kauniin paistopinnan.
Kantarellicrostinit
- Puhdista sienet ja viipaloi tarvittaessa. Kuori ja hienonna valkosipulit. Laita ne pannulle öljyyn sienten, salvian ja timjamin kanssa. Kuullota keskilämmöllä, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä.
- Ota pannu liedeltä ja sekoita joukkoon parmesaani, yrtit ja mausteet.
- Paahda leivät ja lusikoi päälle sieniseos. Tarjoa heti.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.