
Kalan ja piparjuuren liitto on täydellinen. Tarjoile tahna kuminansiemenillä maustettujen ruiskeksien kanssa.
Rukiiset kuminakeksit ja hauki-piparjuuritahna
Ainekset
Työvaiheet
Kuminakeksit
- Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi kulhossa. Sekoita taikinaan pellavansiemenet, murskatut kuminansiemenet sekä suola. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Kääri taikina kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin puoli tuntia.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Ota levystä piparimuotilla keksejä.
- Paista keksejä 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä.
Haukitahna
- Suolaa, pippuroi ja kypsennä haukifileet uunissa 200 asteessa noin 12 minuuttia. Perkaa ruodot ja hienonna kala silpuksi. Jäähdytä kala jääkaappikylmäksi.
- Sekoita kalan joukkoon smetana, piparjuuritahna ja silputtu ruohosipuli. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Koristele tahna roseepippurilla.
Vinkki! Voit käyttää hauen sijasta esimerkiksi savusiikaa.