
Kun joulukinkun peittelee hunajaisella hunnulla, siihen tulee ihana makea aromi. Kinkku katoaa pöydästä vauhdilla!
Hunajalla kuorrutettu kinkku
Ainekset
Työvaiheet
Hunajahuntu
- Irrota kypsästä, paistetusta kinkusta kamara ja osa silavaa.
- Voitele kinkun pinta sinapilla.
- Ripottele päälle korppujauhot.
- Valuta päälle hunajaa ohuena nauhana. Painele kinkun pintaan halutessasi vielä neilikoita.
- Kuorruta kinkkua 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia