Kääretorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon varovasti nostellen.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista keskitasolla 225 asteessa
- 6-8 minuuttia kauniin kullanruskeaksi.
- Kumoa kypsä kääretorttulevy toiselle, puhtaalle leivinpaperille, jolle on ripoteltu sokeria. Poista pohjapaperi varovasti hivuttaen, kun torttu on hieman jäähtynyt.
- Vaahdota vaniljakastike tai kerma. Sekoita joukkoon rahka ja sokerit.
- Levitä hillo tai marjasose jäähtyneelle kääretorttulevylle ja sen päälle rahka-kermaseos.
- Rullaa leivinpaperin avulla kääretortun muotoon.
- Anna vetäytyä 30-60 minuuttia jääkaapissa.
KANNATTAA KOKEILLA
- Suklaakääretorttupohjan valmistat lisäämällä taikinaan 2 rkl kaakaojauhetta.
- Käytetyn täytteen mukaan voit maustaa myös pohjataikinaa. Lisää joukkoon esim. 1 tl kanelia, ½ tl kardemummaa, 1 rkl tuoretta silputtua minttua tai vaikka 2 rkl valmista Marianne -karkkirouhetta.
- Kääretorttutaikinan pintaan sen uunipellille levittämisen jälkeen voi ripotella 2-3 rkl rouhittua tummaa suklaata, mantelia tai pähkinää. Tämä antaa valmiille tortulle paitsi näköä, myös mukavaa suutuntumaa.
- Myös täytettä muuntelee helposti. Kokeile erilaisia seoksia jäätelöä, kermavaahtoa, rahkaa, vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, suklaamoussea, marjoja, hilloja, hedelmiä, rouhittuja makeisia tai suklaata.
- Täytteen makua voi korostaa tilkalla likööriä tai muuta alkoholia.
- Valmiin kääretortun voi kuorruttaa. Tähän tarkoitukseen sopivat mm. suklaa, kinuskikastike, marsipaani tai kermavaahto.
- Koristele valmis torttu esim. nonparelleilla, tuoreilla yrteillä, marjoilla ja hedelmäpaloilla tai vaikka syötävillä kukilla.
VINKIT!
- Paras vaahto taikinaan syntyy huoneenlämpöisistä munista. Sen, onko taikina tarpeeksi vaahtoutunut, voi tarkistaa helposti. Pysäytä vatkain ja nosta terät ylös. Pudota teristä taikinaa vaahdon pinnalle. Jos taikinasta jää kuvioita vaahdon pinnalle, vaahto on valmis.
- Kuivat aineet kannattaa lisätä taikinaan siivilän läpi paakkujen välttämiseksi. Jauhoseosta lisätessä taikinan turhaa sekoittamista tulee välttää, jotta lopputuloksesta tulee kuohkea.
- Leivinpaperi irtoaa tortun pohjasta helpommin, kun sipaiset kuuman paperin pintaan hiukan kylmää vettä.