
Paahdettua bataattia, mehevää broileria, suussa sulavaa vuohenjuustoa - tähän talvisalaattiin tulee helposti himo.
Hyvä talvisalaattiresepti on kullanarvoinen. Kun tomaattien puna on haalennut ja salaattiruukut ovat kituliaita, paras salaatti syntyy paahdetuista juureksista.
Sopivan tuhdin kanasalaatin salaisuus on bataatin, vuohenjuuston ja pähkinöiden maukkaassa yhdistelmässä. Makeat bataatit ovat parhaimmillaan, kun niitä ei ole kypsennetty ihan pehmeiksi, vaan purtavaa on vielä jäljellä.
Kana taas kannattaa marinoida tai maustaa hyvin, sillä mauton broileri on kauhistus. Tähän reseptiin solahtavat oikaisijan helpotukseksi myös valmiiksi maustetut fileeleikkeet. Sitruunainen ja hunajainen salaattikastike hoitaa loput.
Lämmin broileri-bataattisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori bataatit ja pilko ne parin sentin kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynsi.
- Yhdistä kulhossa öljy, seesaminsiemenet, suola ja valkosipulisilppu. Pyörittele bataattipalat öljyssä ja levitä ne uunivuokaan. Paahda bataatteja 225-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Älä päästä bataatteja aivan pehmeiksi. Ne ovat parempia, kun niissä on vähän purtavaa.
- Paista marinoituja kanafileitä pannulla pari minuuttia molemmin puolin. Leikkaa leikkeet vinottain viipaleiksi.
- Huuhtele pinaatinlehdet. Asettele vadille pinaatinlehdet, lämpimät broilerinpalat, paahdetut bataatit ja saksanpähkinät. Nostele pehmeää vuohenjuustoa nokareiksi ainesten päälle.
- Sekoita kastikeainekset yhteen. Kaada kastike salaatin päälle. Nauti salaatti hyvän leivän kanssa.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.