
Sitruunasemifreddo
Ainekset
Työvaiheet
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja loppu sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota kolmannessa kulhossa kerma ja mausta se sitruunamehulla sekä -kuoriraasteella.
- Yhdistä vaahdot käännellen ja sekoita joukkoon huolimattomasti huoneenlämpöinen, lusikalla pehmennetty sitrustahna. Seos saa jäädä raidalliseksi.
- Kaada seos pakastusrasiaan ja anna jähmettyä vähintään pari tuntia. Kaavi jähmettyneestä seoksesta lusikalla lastuja tai palloja annosmaljoihin ja tarjoa heti.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.