
Maksimoi marenkien herkullisuus ja lisää vaahtoon rouhittuja pistaaseja. Tuloksena on kevään koukuttavin maku.
Pistaasimarengit
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori pistaasit. Pilko ne veitsellä karkeaksi rouheeksi.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen yhä vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Vatkaa joukkoon lopuksi vaniljasokeri ja ½ tl geeliväriä.
- Kääntele joukkoon vielä ¼ tl geeliväriä, jotta marenkivaahto jää raidalliseksi. Lisää suurin osa pistaaseista.
- Jaa marenkivaahto pellille 8 nokareeksi. Ripottele päälle loput pistaasit.
- Kuivata marenkeja 100-asteisen uunin alaosassa 2–3 tuntia. Marengit ovat valmiita, kun ne irtoavat helposti leivinpaperista ja tuntuvat keveiltä.
Vinkki! Jos marengit syödään saman tien, voit ottaa ne hieman aiemmin uunista, jolloin sisus on herkullisen pehmeä. Täysin kuivatut marengit säilyvät pidempään. Jos teet minimarenkeja, ne kuivuvat nopeammin.