
Pakastemansikat pääsevät täytteeseen ja tuoreet mansikat koristeeksi. Tämä ohje on gluteeniton, mutta kakun voi tehdä myös tavallisista jauhoista.
Mansikka-suklaamoussekakku
Ainekset
Työvaiheet
- Pingota irtopohjaisen vuoan (ø 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat huolellisesti ja paperipohja kevyesti.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Levitä taikina vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alaosassa noin 20 minuuttia.
- Irrota kakku vuoasta hetken jäähtyneenä. Pese vuoka, pingota pohjalle uusi leivinpaperi ja sivele reunat öljyllä. Leikkaa pohja kahteen kerrokseen ja nosta alapuoli takaisin vuokaan. Kostuta se parilla ruokalusikallisella kahvia.
- Valmista suklaatäyte. Upota liivatelehdet kylmään veteen. Sulata suklaa hetki kerrallaan mikrossa ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahtoon suklaa ja sokerit.
- Kuumenna kahvi kiehuvaksi, nosta levyltä ja liuota joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada suklaatäyte pohjan päälle vuokaan. Tee siihen kuoppia lusikalla ja jätä osa reunoista peittämättä, jotta mansikkamousse asettuu päälle aaltoilevasti.
- Murskaa kuivatut mansikat ja leikkaa suklaa lastuiksi. Ripottele ne suklaamoussen päälle. Nosta vuoka jääkaappiin.
- Valmista mansikkamousse. Sulata ja soseuta mansikat kulhossa. Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää mascarpone ja sokerit. Jatka vatkaamista, kunnes täyte on napakkaa mutta kuohkeaa. Sekoita joukkoon mansikkasose.
- Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada seos moussen joukkoon ja sekoita.
- Kaada mansikkamousse suklaamoussen päälle. Asettele pinnalle kakkulevy. Kostuta tilkalla kahvia. Anna kakun hyytyä peitettynä vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli.
- Irrota kakku vuoastaan ja siirrä vadille. Koristele kokonaisina viipaloiduilla mansikoilla, kuivatuilla mansikoilla ja suklaalastuilla.
Vinkki! Jos et tarvitse gluteenitonta kakkua, gluteenittoman jauhoseoksen voi vaihtaa vehnäjauhoihin.