
Kesäkurpitsasta, hapankorppumuruista ja suolaisesta fetajuustosta pyörität syksyn herkullisimmat pallot. Nämä pullat ovat niin pehmeitä, että ne on helpoin paistaa uunissa.
Feta-kesäkurpitsapullat
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Valuta siivilässä ja painele vielä lopuksi kuivemmaksi.
- Kuori ja raasta sipulit ja valkosipuli. Valuta ja painele siivilässä. Kuullota pannulla öljyssä. Sekoita kasvikset hyvin.
- Jauha hapankorput hienoksi muruksi tai jauheeksi. Lisää murut, spelttijauhot sekä murennettu feta taikinaan. Mausta hienonnetuilla yrteillä, suolalla ja pippurilla. Sekoita huolellisesti.
- Pyörittele taikina palloiksi. Paista uunissa noin 15 minuuttia.
Vinkki!
- Fetan tilalla voi käyttää gruyere- tai parmesaanijuustoa.
- Voit paistaa pullat myös pannulla öljyssä kauniin ruskeiksi.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.