
Piparisalamin salaisuus on hillottu inkivääri ja tujaus maustepippuria.
Inkivääripiparisalami
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa pehmeän voin joukkoon sokeri ja siirappi.
- Sekoita jauhojen joukkoon sooda ja mausteet. Lisää jauhoseos, mantelirouhe ja inkivääripalat taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kumoa taikina pöydälle. Jaa se kahteen osaan ja pyörittele palat kahdenkymmenensentin pötköiksi. Kääri pötköt tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli vetäytymään.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Leikkaa pötköstä terävällä veitsellä ohuita kiekkoja suoraan leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista pipareita uunin keskitasossa noin 7 minuuttia.
Vinkki! Anna piparkakkuja lahjaksi leivinpaperikäärössä.
Onkohan inkivääripiparisalamissa kaikki aineet ok. Repeptillä tulee kolisevia kikkaroita, jotka eivät yhtään leviä uunissa. Jauhoja tuntuu olevan liikaa, ellei ole jäänyt pois nestettä tai muna.