Lämpimässä lohisalaatissa maistuvat seesamiöljy ja seesaminsiemenet.
Lohisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita marinadiaineet. Leikkaa lohiviipaleet annospaloiksi ja laita marinadiin. Peitä kulho muovipussilla. Anna maustua jääkaapissa 2–3 tuntia tai yön yli.
- Paahda seesaminsiemenet. Tee salaatti. Revi salaatinlehdet ja pyörittele lautasella valkoviinietikassa. Valuta ja asettele annoslautasille tai kulhoihin. Kuori hedelmät, paloittele ja poista kalvo viipaleiden pinnalta.
- Halkaise avokadot ja tomaatit. Asettele hedelmäviipaleet, avokadon puolikkaat ja tomaatit lautasille salaatin päälle. Sivele avokadojen päälle vähän sitruunamehua tummumisen estämiseksi.
- Pyyhi lohipaloista ylimääräinen marinadi ja paista lohet pannulla voissa molemmin puolin kypsiksi. Ripottele pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä. Nosta lohipalat salaattiannosten päälle ja tarjoa salaatti heti.
Vinkki! Kastikkeeksi sopii balsamicosiirappi tai kermaviilipohjainen kastike.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.