Tillillä höystetty perunasalaatti on kesäklassikko.
Peruna-kalasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Harjaa perunat ja keitä kypsiksi. Jäähdytä ja halkaise 2-4 osaan.
- Leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi. Perkaa savukala ja paloittele. Sekoita salaattiaineet yhteen.
- Silppua tilli kastiketta varten. Sekoita kastikeaineet yhteen ja sekoita kastike salaattiin. Anna salaatin maustua peitettynä jääkaapissa vähintään pari tuntia.
Vinkki! Savukalan sijaan voit laittaa salaattiin katkarapuja, jokiravunpyrstöjä, tomaattia tms. Perunasalaatti maistuu myös ilman kalaa.
Koska EN PIDÄ öljyjen mausta teen perunasalaatin kastikkeen kermaviilistä.Se on myös hyvää,eikä ole liian "tuhtia" tavaraa.Laitan joukkoon etikkaa,makeaa sinappia,valkopippuri jauhetta,VÄHÄN suolaa ja sokeria.Silppuan joukkoon myös ruohosipulia tai keväämmällä ilmasipulia sekä purjoa jonka olen silpunnut todella pieneksi.Maistelen välillä,pitääkö lisätä etikkaa tai sinappia.Tämä on meidän perheen herkkua.