Acras de crevettes
Ainekset
Työvaiheet
- Ota katkaravut sulamaan hyvissä ajoin. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista chileistä kanta ja siemenet. Silppua chilit ja yrtit.
- Valuta sulaneet katkaravut hyvin. Jos käytät jättikatkarapuja, leikkaa ne pienemmiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Sekoita joukkoon sipulit, chili ja yrtit. Anna maustua vähintään vartti jääkaapissa.
- Lisää seokseen jauhot, leivinjauhe ja puolet vedestä. Sekoita varovasti käännellen ja lisää vettä. Seos saa olla melko paksua.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa 180 asteiseksi. Nosta seoksesta kahden teelusikan avulla pieniä nokareita öljyyn. Paista noin 5 minuuttia, kunnes katkarapunokareet ovat kullanruskeita molemmilta puolilta.
- Nosta reikäkauhalla talouspaperilla vuoratulle lautaselle hetkeksi, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Tarjoa kuumina.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/