Savulohi-kuhaterriini
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita kaikki aineet jääkaappikylminä yleiskoneeseen (voit pyytää kauppiasta jauhamaan kalan tai jauhaa sen itse kotikoneella). Pyöräytä massa sileäksi. Vaivaa vain hetki, ettei massa niin sanotusti "leikkaa". Kun massa on sileää, laita se vielä hetkeksi jääkaappiin.
-
Tällä välin levitä ensin foliota pöydälle pituussuunnassa ja laita sen päälle tuorekelmu.
-
Levitä kelmun päälle kylmäsavulohiviipaleita limittäin.
-
Muotoile kuhamassasta pötkö kylmäsavulohiviipaleiden päälle ja pyöräytä tiukaksi rullaksi. Katso, ettei kelmu mene rullatessa kalan sisään. Kierrä päät hyvin kiinni, ihan kuin rullaisit karkin kiinni.
-
Laita uunipellille sentti vettä ja nosta rulla vesihauteeseen.
-
Kypsennä uunin alatasolla 100 asteessa 50 minuuttia.
-
Jäähdytä terriini hyvin kääreessään. Anna vetäytyä jääkaapissa yön yli. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa esimerkiksi uusien perunoiden, salaatin ja kermaviilikastikkeen kanssa
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/