
Risoton tapaan valmistettu ohrattu tehdään riisin sijaan ohrasta. Hienostunut maku tulee tuoreista tateista ja parmesaanista.
Tattiohratto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna kasvisliemi erillisessä kattilassa.
- Hienonna sipulit ja kuullota öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää suurimot ja kuullota hetki.
- Lisää viini ja sekoittele seosta, kunnes viini on imeytynyt suurimoihin. Lisää lientä 1–2 kauhallista kerrallaan ja sekoittele koko ajan. Lisää lientä, kunnes edellinen määrä on imeytynyt.
- Kuullota tatit öljyssä ja lisää ohraton joukkoon. Lisää parmesaanijuusto ja voi, kun suurimot ovat juuri ja juuri kypsiä. Ohratto saa jäädä risoton tapaan löysäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada risotto tarjoiluastiaan ja vuole kuorimaveitsellä parmesaanilastuja risoton päälle.
Vinkki! Ohrattoon sopivat kaikki kauden sienet. Sieniohratto sopii erinomaisesti alkupalaksi, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi tai nautittavaksi sellaisenaan.
Kuulostaa hyvältä! Ohra varmaankin sekoitetaan myös täytteen joukkoon? :)
Sienitäyte. Sienitäytteet ovat olleet perheemme ja sukumme reseptivarastossa. Äitini on loistava kokki.
Lapsesta asti sain seurata hänen ruuanlaittoaan. Hän oli mestari.