
Jauhelihapasta jalostuu pienestä punaviinitilkasta ja paranee vain hautuessaan pitkään.
Italian mamman jauhelihapasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori sipuli, valkosipulinkynnet, porkkanat ja juurisellerin pala. Pilko ne pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös palvikinkku.
-
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota kasviksia 10 minuuttia pienellä lämmöllä. Lisää jauheliha ja mustapippuri. Ruskista jauheliha koko ajan sekoitellen. Lisää tomaattipyre ja sekoita hyvin.
-
Lisää palvikinkkukuutiot, tomaattimurska, vesi, viini halutessasi, suola ja sokeri. Mausta oreganolla ja kanelilla. Sekoita ja hauduta kastiketta miedolla lämmöllä 45 minuuttia. Tarjoa pastan ja parmesaanijuuston kanssa.
Lappilainen pottuvoi l pottumuusi tehdään käsin survomalla puikulapotuista, johon lisätään voita, kokomaitoa ja ripaus suolaa.
EI KONEELLA ! Suutuntumaa pittää olla, pienet pottupaakut kuuluu asiaan.
Koneella tulee liisteriä eikä pottumuusia