Kerroskiisseli on nostalginen herkku.
Karpalo-kerroskiisseli
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa vaniljakiisseliä varten kattilaan muut aineet paitsi vaniljasokeri. Kuumenna seos hiljalleen kiehuvaksi koko ajan sekoitellen. Kiisseli on valmista, kun se on saennut ja ensimmäiset kuplat pulpahtavat kiisselin pinnalle.
- Nosta kattila liedeltä ja lisää vaniljasokeri. Nosta kattila tiskialtaaseen, jossa on kylmää vettä. Sekoita kiisseli kylmäksi. Säilytä jääkaapissa.
- Keitä karpalokiisseliä varten vettä ja karpaloita hiljalleen puolisen tuntia, kunnes karpalot ovat vaalentuneet. Siivilöi karpalot pois ja ota mehu talteen. Lisää sokeri.
- Sekoita perunajauhot ja kylmä vesi. Kaada seos ohuena nauhana kiisseliin. Kuumenna hiljalleen sekoitellen, kunnes ensimmäiset kuplat pulpahtavat pinnalle.
- Nosta kattila heti pois liedeltä. Jäähdytä. Kiisselit saattavat tuntua jähmeiltä jäähdyttyään. Sekoita ne hyvin ennen tarjoilua ja annostele kerroksittain jälkiruokamaljoihin. Tarjoa jääkaappikylmänä.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.