
Kunhan pohja on kunnossa, täytteeksi kelpaavat niin kasvisten jämät kuin juustonkannikkaat.
Jähmetä jääkaapissa
Taputtele tai kauli pohjataikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa haarukalla ja nosta jähmettymään jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Kylmä taikina pysyy esipaistettaessa vuoan reunoilla eikä valahda sen pohjalle.
Muista esipaistaa
Jos ladot täytteet esipaistamattomalle piirakkapohjalle, pohjataikina jää raa’an oloiseksi. Muista siis esipaisto! Paista viilentynyttä piiraspohjaa 200-asteisen uunin alatasolla 12 minuuttia ennen täyttämistä.
Opettele täytteen kaava
Suolaisen piirakan täyte mehevöityy kerma-munaseoksella. Kaava on yksinkertainen: yksi muna yhtä desiä kermaa kohden. Tavanomaiseen pyöreään piiraaseen tarvitset kaksi desiä kermaa ja kaksi munaa. Lisää ripaus suolaa ja mustapippuria sekä muita sopivia mausteita.
Uutta twistiä pohjaan
Rouheampi
Pähkinät ja siemenet tuovat ihanaa rapeutta suolaisen piirakan pohjaan. Lisää pohjataikinaan desilitra rouhittuja pähkinöitä tai kokonaisia auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä.
Mehevämpi
Juustoraaste mehevöittää ja maustaa piirakkapohjaa. Kokeile taikinassa hienoksi raastettua parmesaania tai cheddaria. Lisätyn suolan voi silloin jättää taikinasta pois.
Ton-ton
Suolaisen piirakan voi helposti muuntaa erikoisruokavalioihin sopivaksi. Keliaakikoille sopivan pohjan saat korvaamalla vehnäjauhon samalla määrällä gluteenitonta jauhoseosta. Maidottomassa piirakassa voi on vaihdettava maidottomaan margariiniin sekä kerma ja juusto esimerkiksi soija- tai kaurakermaan.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.