Voit leipoa piirakan myös ruistaikinaan.
Kreikkalainen lohipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Kauli taikina levyksi uunipellille leivinpaperin päälle, myös reunoille. Levitä taikinalle lohipalat, tilli, murennettu fetajuusto, punasipulirenkaat ja oliivit.
- Sekoita ruokakerma, munat ja tuorejuusto. Mausta mustapippurilla. Kaada seos täyteaineksien päälle ja lisää pinnalle juustoraaste.
- Paista piirasta uunin alatasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Nosta piiras keskitasolle ja jatka paistamista 10–15 minuuttia. Jäähdytä hieman ennen tarjoilua.
Vinkki! Piirakan voi leipoa myös piirakka- tai ruistaikinaan. Vähennä silloin täytteen ja nesteen määrä noin puoleen.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/