Lohi-kevätsipulivartaat
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin kastike. Yhdistä kaikki aineet keskenään. Laita seos jääkaappiin maustumaan vartaiden valmistusajaksi..
- Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa lohi reiluiksi kuutioiksi tai suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Viipaloi kevätsipulit samankokoisiksi paloiksi lohen kanssa (ylijääneet vihreät osat voit käyttää joko kastikkeeseen tai perunasalaattiin). Tikuta lohi- ja kevätsipulipalat vartaisiin.
- Mausta vartaat sitruunapippurilla. Suolaa ei välttämättä tarvita, sillä lähes kaikki sitruunapippurit sisältävät jo valmiiksi suolaa. Sivele öljyä reilusti, sillä muuten vartaat juuttuvat helposti kiinni grilliin ja hajoavat.
- Paista keskilämpöisessä grillissä noin 6 minuuttia välillä käännellen.
- Tarjoile tilli-kapriskastikkeen kanssa. Lisäkkeeksi sopii esimerkiksi tomaatti-kurkkusalaatti tai perunasalaatti.
Lohi-avokadorulla. On sentään kyse lehdestä, joten kieliasu kannattaisi tarkistaa ennen julkaisemista.
Anteeksi, aiheeton palaute! Jutussa käytetty fontti jättää yhdysmerkin lähes näkymättömiin! :/