
Nopeasti sekoitettava taikina ja rapea kauramuruseos tekevät mustikkapiirakasta vastustamattoman. Tästä paistoksesta tulee herkullista myös pakastetuista mustikoista.
Muruisa mustikkapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja kaurahiutaleet kulhossa.
- Yhdistä sekaan fariinisokeri, muna ja sulatettu voi. Sekoita taikinaksi.
- Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle jäiset mustikat.
- Sekoita yhteen kauramuruseoksen ainekset ja ripottele murusina mustikoiden päälle.
- Paista piirasta 200-asteisen uunin alatasolla puoli tuntia.
- Muruisa mustikkapiirakka on suussasulavaa jäätelön, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.
Minkä kokoiselle vuoalle tämä on tehty? Olen huono arvioimaan. :) Kurjinta on huomata levitysvaiheessa, että eihän tämä taikina riitä kuin hätinä peittämään pohjan jos oikein levittää ohuelti...
Työvaiheissa maininta "3). Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle jäiset mustikat."
Siis minkä kokoisen piirasvuoan pohjalle?
Mun piirakkavuoka on 28 cm. Reunat on 3 cm korkeat. Tämä taikinamäärä piisaa reunoillekin.