
Onko parempaa piirakkaa kuin vanha kunnon peltilihis? Kun käytät tattarijauhoja, piirakasta tulee gluteeniton.
Gluteeniton peltilihis
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin täyte. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt ja riisi kypsää.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää sipulit ja anna niiden kuullottua. Mausta seos timjamilla, tomaattipyreellä, mustapippurilla ja suolalla. Sekoita riisin joukkoon. Tarkista maku ja anna jäähtyä.
- Mittaa kylmä voi, jauhot, leivinjauhe ja suola monitoimikoneen kulhoon. Aja leikkuuterällä muruiksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Levitä leivinpaperi leivonta-alustalle ja jauhota se reilusti gluteenittomalla jauhoseoksella. Kumoa päälle taikina ja taputtele se gluteenittomia jauhoja apuna käyttäen leivinpaperiarkin kokoiseksi levyksi.
- Annostele liha-riisitäyte taikinalevyn toiselle puolikkaalle, mutta jätä parin sentin kaistale reunoilta täyttämättä. Käännä toinen taikinapuolikas täytetyn päälle leivinpaperia apuna käyttäen. Sulje sauma sormin ja viimeistele painelemalla päältä haarukalla. Jos haluat siistiä reunoja, leikkaa ylimääräiset taikinareunat taikinapyörällä pois, kauli ne levyksi ja ota muotilla pieniä kuvioita. Voitele piirakka munalla, kiinnitä päälle taikinakuviot ja voitele myös ne.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.
Onko aieosaluettelosta jäänyt sipuli?
Työvaiheessa kumminkin pyydetään hienontamaan sipuli ja valkosipuli.
Hei, raaka-ainelistasta oli todellakin pudonnut sipuli pois. Se on nyt lisätty ohjeeseen. Kiitos huomiosta! Terveisin Jenni KK:n toimituksesta